latinica  ћирилица
10/06/2015 |  19:59 | Аутор: РТРС

РТРС: Ми смо сервис свих грађана (ВИДЕО)

Поводом нових оптужби предсједника СДС-а Младена Босића, упућених Радио Телевизији Републике Српске, огласио се и Уређивачки колегијум наше медијске куће.
РТРС - РТВ дом - Фото: РТРС
РТРС - РТВ домФото: РТРС

- Нисмо дужни да свакодневно одговарамо на константне оптужбе Српске демократске странке које се могу свести на једну реченицу пласирану у разним формама и у различитим ситуацијама, а која се своди на матрицу, да нисмо Јавни сервис свих грађана.

Предсједник ове странке Младен Босић, још једном је синоћ поновио да се РТРС ставио у службу једне странке.

Поштујући закон о Јавном сервису, на који се позива СДС, обавезни смо да, прије свега, дамо пуни допринос афирмацији Републике Српске и свих њених најважнијих институција.

Обавезни смо да не заборавимо све оне који су стварали и свој живот дали за Републику Српску.

Обавезни смо да равномјерно у програму емитујемо садржаје из свих дијелова наше Српске.

Осим информисања, обавезни смо да тумачимо процесе, образујемо и будемо један од стубова друштва.

Никада нисмо бјежали од критике али од критизерства се не морамо сами бранити јер нам у прилог иду чињенице и повјерење наших гледалаца.

Једна од посљедњих је била у вријеме терористичког напада у Зворнику када нам је јавно одато признање након што смо те ноћи у отвореном програму преносећи умирујуће поруке најодговорнијих људи Зворника и функционера Републике Српске допринијели смиривању ситуације.

Велики је списак и захтјева које смо упућивали представницима Српске демократске странке и њеном предсједнику господину Босићу за гостовања у нашим политичким емисијама, уз напомену да бирају и датум и вријеме гостовања.

Нажалост, нису се одазивали на гостовање у информативним емисијама Индиректно у два наврата, нису хтјели да буду саговорници у Печату, нису хтјели да одговоре на питања за наш Дневник, посланици СДС-а у НСРС и Парламентарној скупштини БиХ нису хтјели да гостују у емисији Круг.

Сва гостовања су одбијали неколико сати прије емисија или у задњи час, доводећи нас у ситацију да одгађамо емисије или да гледаоци стекну устисак да их нисмо намјерно жељели звати.

Недоласци представника СДС-а у програм РТРС и одбијање давања изјава користе искључиво СДС-у како би и даље могли да понављају да нисмо јавни сервис свих грађана.

Поново позивамо предсједника СДС-а Младена Босића да гостује у програму Радио Телевизије Републике Српске у било које вријеме и да сам одреди политички реципроцитет саговорника, као и све остале у овој странци.

Чији смо ми јавни сервис и колико нам вјерују наши гледаоци, најбоље потврђује чињеница да смо прошле године били најгледанија телевизија у Републици Српској.

Тај тренд смо задржали и у овој години, тако да смо од 1.јануара 2015 до данас најгледанија телевизија у Српској. А од истог датума је најгледанија и наша централна информативна емисија Дневник 2, наведено је у сапштењу Уређивачког колегијума РТРС-а.