latinica  ћирилица
14/06/2015 |  10:36 | Аутор: РТС

Матић: Тешко ћемо се пласирати на Еуро

Репрезентативац Србије Немања Матић рекао је у суботу увече послије пораза од Данске да ће се национална фудбалска селекција тешко пласирати на Европско првенство у Француској 2016. године.
Немања Матић - Фото: Novosti.rs
Немања МатићФото: Novosti.rs

"Мислим да су нам шансе минималне послије пораза... Ипак, уколико побиједимо све три до краја вјероватно постоји нека шанса, али тешко", рекао је Матић новинарима у Копенхагену.

Србија је у Копенхагену поражена од Данске са 0:2 у утакмици петог кола Групе И квалфикација за Европско првенство 2016. године у Француској.

"Друго полувријеме смо одиграли веома добро, само је фалио гол. Имали смо шансе, али нисмо имали довољно искуства. Прво полувријеме је било лоше, ушли смо са мало самопоуздања и нисмо играли како смо се договорили. Радује ме реакција свих, поготово младих играча, у другом полувремену, када смо осјетили да смо бољи на терену и играли као велике екипе, са доста посједа и доста шанси", рекао је Матић.

"Изузетно ми је криво послије овог пораза... Мислим да смо заслужили макар бод", додао је он.

Репрезентација Србије послије пет одиграних утакмица има само један бод и заузима, претпосљедње четврто мјесто са минималним шансама да избори пласман на континентални шампионат.

Нападач Александар Митровић рекао је да је Србија заслужено поражена и додао да се не смију тражити оправдања због неуспјеха.

"Тешка утакмица, на којој смо могли и морали боље да одиграмо... Као и увијек на крају се жалимо, налазимо разлоге, али то не смијемо да радимо. Сами смо криви. Сада треба сви да станемо, да се погледамо у очи и да видимо шта и како даље. Не можемо да се вратимо назад", рекао је Митровић.

"Требало би да искористимо свако сљедеће окупљање да се што боље упознамо, да се уигравамо и упознамо селектора на што бољи начин", додао је Митровић. Он је оцијенио да Србија веома лоше улази у квлафикационе мечеве.

"Лоше смо отворили утакмицу... Ми као да увијек чекамо противник да поведе, па да онда имамо лопту у нашем посједу, да држимо лопту и играмо, али није уопште лако наметнути своју игру и неке договоре испоштовати када се игра против селекције као што је Данска", рекао је Митровић.

Лијеви бек репрезентације Србије Александар Коларов изјавио да је кривица за неуспјех на фудбалерима, а не селекторова.

"Мислим да овом селектору треба да се пружи прилика да направи добар систем, а не да прави концепте од данас за сутра. Кривица је у нама играчима, јер није могуће да променимо пет тренера и да нико од њих не ваља", рекао је Коларов.

Србија ће наредну квалификациону утакмицу за ЕП играти на домаћем терену 4. септембра против Јерменије.