latinica  ћирилица
03/07/2015 |  13:37 | Аутор: СРНА

Меркелова 9. јула у БиХ

Њемачки канцелар Ангела Меркел посјетиће у сриједу и четвртак, 8. и 9. јула, БиХ, Србију и Албанију, најавио је портпарол Владе Њемачке Штефен Зајберт.
Ангела Меркел - Фото: AP
Ангела МеркелФото: AP

- Главне теме биће билатерални односи три земље са Њемачком, као и односи према ЕУ привредне теме и енергетска питања. Остале теме тицаће се регионалних питања, попут Конференције о земљама западног Балкана и односа са сусједима, рекао је Зајберт.

Зајберт је најавио да је предвиђено да Меркелову у Сарајеву, на крају посјете региону, 9. јула дочека предсједавајући Савјета министара БиХ Денис Звиздић, са којим ће разговарати "у четири ока", а затим ће се сусрести и са члановима Предсједништва БиХ, преносе београдски медији.

Он је навео да ће Меркелова прво посјетити Албанију, гдје ће разговарати са премијером и предсједником те земље, а увече ће допутовати у Београд, гђе ће је, уз војне почасти дочекати премијер Србије Александар Вучић.

Са Вучићем су, према најавама, планирани заједнички разговори и вечера, а ујутро, 9. јула, на програму Меркелове је доручак са представницима цивилног друштва Србије, а потом и разговор са предсједником Србије Томиславом Николићем.