latinica  ћирилица
03/07/2015 |  16:30 | Аутор: СРНА

Зијад Турковић пребачен у Зеницу на издржавање казне

Зијад Турковић, вођа криминалне групе чији су чланови осуђени на укупно 95 година затвора за брутална убиства, пљачку и трговину дрогом, пребачен је данас из Притворске јединице Суда БиХ у зенички затвор на служење 40 година затвора.

Апелационо одјељење Суда БиХ осудило је средином априла Турковића и чланове његове криминалне групе на укупно 95 година затвора.

Турковић је осуђен на јединствену казну затвора од 40 година, док је Миленко Лакић осуђен на 35 година, односно пет година мање у односу на првостепену пресуду.

Фадил Аљовић осуђен је на пет година затвора, Саша Стјепановић на 12 година, а Муамер Захитовић на три године затвора.

Турковићев клан осуђен је за брутална убиства Митхата Мекића и његове трудне супруге Лусије Салас Кортез, те за убиства Марија Толића и Вернера Ајдарија, као и за пљачку Сарајевског аеродрома, одакле је украдено 2,5 милиона КМ.

Они су осуђени и за више покушаја убистава, отимање дионица Фабрике чарапа "Кључ" и међународну трговину кокаином и хероином.

Суд БиХ је потврдио је средином јуна нову оптужницу Тужилаштва БиХ против Турковића због напада на службено лице у вршењу послова безбједности, откривању или лишавању слободе починилаца кривичних дјела.