latinica  ћирилица
03/07/2015 |  20:30 | Аутор: klix.ba

Ускоро прва пјесма и концерт Амела Ћурића

Више од три мјесеца трајала је потрага за побједником друге сезоне X Factor Adria, а гледаоци из цијеле регије су одлучили: Амел Ћурић има тај X фактор. Амел је данас потписао и свој први уговор за дискографску кућу Менарт.
Амел Ћурић у друштву Масима Савића и Бранка Комљеновића (Фото:  Анита Нађ за Кликс) -
Амел Ћурић у друштву Масима Савића и Бранка Комљеновића (Фото: Анита Нађ за Кликс)

Своје вокалне способности показао је током цијелог шоуа, док му је финална пјесма "It's My Life", којом је одушевио жири и публику, донијела побједу.

"Још од самог почетка такмичења вјеровао сам да ће ми овај шоу бити прекретница у каријери. Већ након првих аудиција и одличних коментара жирија и публике, осјетио сам да постоји могућност да дођем до финала, што сам си и зацртао као циљ", одушевљено је тада рекао Амел.

Данас је он потписао свој први уговор најавивши дугорочну сарадњу чији ће се резултат моћи видјети већ за неколико седмица када Амел планира представити своју прву пјесму, а већ почетком јесени у плану је концерт у Загребу, чији датум ће такође бити најављен ускоро.

На уговору је Амелу први честитао директор Менарта Бранко Комљеновић, а потом се у честиткама придружио и његов ментор Масимо.

"Сретни смо и поносни што смо дио велике X Фактор породице. Још више нас весели долазак изванредног пјевача, као што је Амел, у нашу дискографску породицу. Развој његове каријере велики је изазов, а сарадња с њим је нешто што нас истински весели у надолазећим мјесецима. Амел, осим што је изванредан пјевач, уједно је и изванредан млади човјек и вјерујемо да ће рад с њим показати што ријеч сарадња заиста значи. Масимо је након његове побједе дао једну одличну мисао – да је данас, за добру каријеру, најбитније имати квалитетне сараднике. Апсолутно се слажем с њим, план за сљедеће мјесеце већ имамо и вјерујем да је Амел спреман својим пјесмама освојити цијелу регију, а да ћемо му ми у томе помоћи", изјавио је Комљеновић


Масимо је притом додао да се обично након завршетка пројеката као што је X Фактор, догађа да ментори "искористе" такмичаре и побједнике на начин да их воде на своје концерте и турнеје, а да се потом на њих заборави. Затим је нагласио да би у овом случају волио да Амел, као и други такмичари X Фактора, искористе њега, јер се даје на располагање за сарадњу и савјете након чега су Амел и Масимо измијенили свој већ препознатљиви поздрав: "Лууууудоооо!"

Након тога Амел се захвалио свима на необично брзим реакцијама што је резултирало потписивањем уговора само 10 дана након побједе. Гостопримство у Загребу га је угодно изненадило, а реакције људи на улици или у кафићима дале су наслутити да је и хрватској публици Амел био фаворит.

Подршку Амелу дошао је дати и Никола Марјановић који је такођер наступао на X Фактору и који ових дана планира представити прву пјесму након такмичења.

Како је раније наведено, Амелов концерт у Загребу је у припреми, а ускоро слиједи више информација.

Све детаљније информације можете пронаћи на сајту xfactoradria.com и на званичној Facebook страници www.facebook.com/XFactorAdria