latinica  ћирилица
04/07/2015 |  16:59 | Аутор: Dnevnik.hr

Бескућник који је одбио поклон: Нећу паре, дајте ми да радим (ВИДЕО)

Бескућник из града Лангфорда у Канади, у шестој деценији живота, који је замолио медије да не откривају његов идентитет, одбио је поклон од преко 5.000 долара и замолио људе добре воље да му помогну да пронађе посао.
Донација за бескућника - Фото: Screenshot
Донација за бескућникаФото: Screenshot

Овај човјек је прије неколико дана на улици пронашао око 2.000 долара, а када је до јавности допрла вијест да је дошао до власника и вратио му све до посљедњег цента, многи су се удружили како би га за то дијело наградили.

На страници "GoFundMe" до данас њих преко 200 сакупило 5.310 долара, међутим сав ће тај новац вјероватно завршити у јавној кухињи јер је споменути бескућник великог срца тако пожелио.

"Замолили смо га да преспава одлуку и размисли поново. Но, када се и сутрадан појавио код нас у станици, остао је при истој молби - да му помогнемо да уплати новац кухињама које брину о људима у невољи", препричао је полицајац Алекс Беруб, који је за бескућником данима трагао како би га обавијестио да га чека награда.

"Све што бих волио поново у животу јесте да имам посао", одговорио му је, након чега је та информација прослијеђена свима у граду како му жеља била испуњена.