latinica  ћирилица
04/07/2015 |  18:19 | Аутор: СРНА

Браћа Мамић спроведена у УСКОК

Браћа Зоран и Здравко Мамић, тренер загребачког фудбалског клуба "Динамо" и извршни предсједник тог клуба, приведени су данас у загребачке просторије Канцеларије за сузбијање корупције и организованог криминала /УСКОК/ ради информативног разговора.

Они су полицијским возилима довезени с граничног прелаза Горичан, гдје су ухапшени при повратку у Хрватску из Словеније, гдје су фудбалери "Динама" на припремама, преносе хрватски медији.

УСКОК је јуче донио рјешење о провођењу истраге против Мамића, директора Хрватског фудбалског савеза Дамира Врбановића и једног пореског инспектора, које сумњичи за злоупотребу положаја и овлаштења, те подстицање на злоупотребу, давање и примање мита, утају пореза и помагање при утаји пореза.

Ријеч је о низу позајмица и враћања позајмица током којих је тренер "Динама" Зоран Мамић себи и својој породици прибавио незакониту имовинску корист од најмање 52 милиона куна /око 6,8 милиона евра/, а Здравко Мамић око 38 милиона куна /око пет милиона евра/.

Здравко и Зоран Мамић ухапшени су данас на граничном прелазу Горичан у присуству свог адвокатског тима, Чеде Продановића и Јадранке Слоковић.

Суд је данас донио одлуку о притварању Врбановића на 30 дана. Док је он у истражном затвору требало би да буде испитано 15 свједока.