latinica  ћирилица
04/07/2015 |  18:32 | Аутор: СРНА

Богданић посјетио дјецу у Кумбору

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић посјетио је данас у Кумбору шесту смјену дјеце из Српске која у овом црногорском љетовалишту бораве у оквиру програма "Социјализација дјеце Републике Српске".
Дјеца из РС у Кумбору... - Фото: РТРС
Дјеца из РС у Кумбору...Фото: РТРС

 Богданић је рекао Срни да је у овој години предвиђено да програмом буде обухваћено 1.840 дјеце и 395 одраслих из свих општина и градова Републике Српске.

"Ријеч је о пројекту који показује све своје добре стране од социјализације, дружења и да на неки начин дјеци, чији родитељи нису у стању, омогућимо љетовање", истакао је Богданић.

Он је подсјетио да се пројекат реализује 14 година заредом и да је у том периоду у Кумбору љетовало више од 18.000 дјеце, а са пратећим особама око 22.000 лица.

У оквиру шесте смјене, од 2. јула до 11. јула, у Кумбору љетује 97 дјеце из Бијељине, из Бањалуке 36 и из Рибника 14 малишана, саопштено је раније из Јавног фонда за дјечију заштиту Републике Српске.

Дјеца су смјештена у хотелу "Кумбор", а ријеч је о најосјетљивијим категоријама дјеце из Српске, узраста од шест до 17 година, чије је задовољавање развојних потреба онемогућено или отежано неповољним социјалним, материјалним или здравственим проблемима или породичним приликама.