latinica  ћирилица
04/07/2015 |  20:10 | Аутор: РТРС

Ствараоци РС: Недопустиво, СДС ћути о Сребреници (ВИДЕО)

Док и стручна јавност и политичари осуђују британско интерпретирање догађаја у Сребреници, СДС ћути, огорчени су оснивачи ове странке. Незадовољни политиком актуелног руководства, на иницијативном састанку у Добоју најавили су обновитељску скупштину изворног СДС-а. Тврде да је странка, коју води Младен Босић, одступила од изворних принципа , поготово националних.
Добој - састанак - Фото: СРНА
Добој - састанакФото: СРНА

 

"Крупни политички догађаји посљедњих недјеља се нижу , а актуелни менаџмент СДС-а ћути,чак их и не коментарише.То је недопустиво" , каже Слободан Бијелић , члан координационог одбора Ствараоци Републике Српске.

"Флагрантан примјер јесте нечувен покушај британске дипломатије са овом резолуцијом о Сребреници" каже Бијелић.

И због тога је, кажу, огромно незадовољство оснивача СДС-а политиком коју води актуелно руководство странке, са Младеном Босићем на челу . 

"Ова Српска демократска странка коју води г-дин Босић одступила је од многих изворних принципа СДС-а, поготову када су те националне ствари у питању", наглашава Бијелић.

Окупљени у Добоју, оснивачи СДС-а инсистирају на принципима на којима је странка поникла. Сагласни су,тврде, као један - Милан Нинковић ,Славко Дуњић, Миладин Недић, Драган Мићић. Увјеравају да нису усамљени .

" Укључиће нам се велики број да не кажем сви,од оснивача које ми имамо који су били чланови скупштине првог сазива и сви ће бити на нашој страни" каже  Драган Мићић, оснивач СДС-а.

Обновитељска скупштина изворног СДС-а 1990. биће одржана 12.јула у Бањалуци. Тог дана ће ова странка обиљежити своју крсну славу Петровдан, и 25 година постојања.