latinica  ћирилица
04/07/2015 |  21:27 | Аутор: РТРС

Отворен 20. Петровдански падобрански куп

У Приједору је данас отворен 20. Петровдански падобрански куп, на којем учествују падобранци из шест земаља бивше Југославије, као и Аустрије и Канаде, а такмичиће се 75 такмичара из 13 екипа.

Ведро небо ове године обрадовало је све љубитеље падобранства. На спортском аеродрому на "Уријама" у Приједору, данас је свечано отворен јубиларни 20. Петровдански падобрански куп.

"Знам јаче скупове, из већих средина, који су се угасили. 20 година је јако дуг период, а он свједочи о традицији, о вољи људи из овог града да одрже тај куп", рекао је доајен падобраства Синиша Вујаковић.

Упкос великој врућини, број окупљених љубитеља падобранства најбоље свједочи да овај спорт у граду на Сани има будућност.

"Имамо 75 такмичара из 13 екипа. Ту су и неки свјетски и европски прваци, као и побједници свјетских купова. Мислим да је најважније да такмичење прође у најбољем реду, а да падобранци остваре добре резултате. Најбољи ће побиједити", рекао је предсједник Аеро-клуба Приједор Милан Марковић.

"Битно је нагласити да је Петровдански падобрански куп међународна спортска манифестација, која је проглашена од значаја за Републику Српску од стране министарства породице, омладине и спорта", казао је помоћник министра за спорт Горан Раца.

Извођење такмичарских скокова планирано је и за недјељу, од 8 до 15 часова, док ће проглашење побједника и церемонија затварања купа биће одржана сутра у 16 часова.