latinica  ћирилица
05/07/2015 |  17:00 | Аутор: СРНА

Радончић: Упитно постојање парламентарне већине на нивоу БиХ

Предсједник Савеза за бољу будућност БиХ Фахрудин Радончић рекао је да је СДА изгубио парламентарну већину на нивоу Федерације БиХ и да сумња у постојање досадашње парламентарне већине на нивоу БиХ.
Фахрудин Радончић (архив) -
Фахрудин Радончић (архив)

 Радончић је додао да је питање да ли би предсједавајући Савјета министара БиХ Денис Звиздић добио повјерење када би се сада о томе гласало.

Оцијенивши да су ДФ и његов лидер Жељко Комшић иступили из коалиције на нивоу ФБиХ јер СДА и ХДЗ БиХ нису у стању да се промијене, Радончић је за ТВ "ОБН" рекао да нема никаквих обавеза према ХДЗ-у и Драгану Човићу, а посебно не према СДА и Бакиру Изетбеговићу у вези са формирањем власти.

Он је додао да одлука да ли ће СББ ући у власт зависи од много фактора, између осталог, од расплета у СДА након што се значајна група угледних чланова ове странке након недавног конгреса те странке одвојила од Изетбеговића.

"Мислим да су људи у СДА схватили да политика Бакира Изетбеговића води Бошњаке у политичко самоубиство", рекао је Радончић, истичући да се СДА показала као покровитељ радикалног ислама, што је омогућило долазак муџахедина и прављење чврсте вехабистичке заједнице у БиХ.

Лидер СББ-а сматра да БиХ у септембру или октобру очекују социјални немири уколико их власти економским успјехом не спријечи.