latinica  ћирилица
05/07/2015 |  21:27 | Аутор: РТРС

Карате: Одржан меморијални турнир Петар Јововић Бене

Девети по реду меморијални турнир Петар Јововић Бене одржан је данас у Калиновику.

За Бенета, како су га пријатељи звали, сви имају ријечи хвале, био је узоран спортиста, велики човјек, вољен супруг и омиљен отац. И 23 године нако његове погибије, његово име се с поносом спомиње у Калиновику.

"Он је овдје са нама. Многи од ових дјечака и дјевојчица који израстају, знају по причама својих родитеља ко је био Петар Јововић Бене", рекла је супруга Петра Јововића.

"Бене је био неко ко је презирао осредњост, у свим сферама трудио се да достигне врхунац и највише циљеве ", казала је налелница општине Калиновик Милева Комленовић.

Петар Јововић је један од оснивача Карате клуба "Зеленгора". Од краја рата, на иницијативу његових спортских колега и сабораца, меморијал носи његово име.

Турнир ће сљедеће године славити јубилеј, своју прву деценију, и тим поводом већ су почеле припреме.

"Јубиларни меморијал ће бити много бољи, јачи и многобројнији", рекао је предсједник Карате клуба "Бене" из Калиновика Гордан Тепавчевић.

Већина такмичара која је на меоморијалу наступила ове године, такмичила се и раније, али свака година носи и нову драж.

Овогодишњи девети по реду меморијални турнир Петар Јововић Бене био је и најмасовији. На такмичењу је учествовало седам клубова и преко 60 такмичара из Републике Српске и Црне Горе.