latinica  ћирилица
06/07/2015 |  12:14 | Аутор: ТАНЈУГ

Вучић: Отпор Србије према резолуцији биће политички миран

"Ако резолуција не буде изгласана то би била добра вијест за Србију и регион. Ако буде изгласана то ће бити тешка вијест, али борићемо се, изградићемо још мостова и фабрика, економски ћемо ојачати земљу и сигуран сам у потпуности побиједити", рекао је Вучић одговарајући на питање шта очкеује од предстојеће сједнице СБ УН.
Александар Вучић - Фото: ТАНЈУГ
Александар ВучићФото: ТАНЈУГ

Вучић је истакао да Србија неће дозволити никоме да је гази, те поручио да Срби своју величину показују и тиме што су у стању да се поклоне и туђим жртвама онако како се клањају и пред својим.

"Србију да згазите нећете и то вам поручујем одавде из центра Србије из Шумадије јер Србију ћемо умјети да штитимо" рекао је Вучић на отварању моста у Блазнави.

Премијер је додао да је Србија мала земља, да нема права да очекује нешто од великих сила, већ само од себе, своје владе и народа.

Овдје погледајте изјаву премијера Србије Александра Вучића.

Према његовим ријечима, српски народ ће поносно и усправне главе ићи свуда. "Представљаћемо се као Срби, нећемо ни од кога крити коме припадамо јер нисмо криви. Поготово није криво 99,99 одсто Срба којима би неко лијепио етикету колективне кривице", рекао је Вучић. 

На питање која је политичка позадина доношења резолуције Велике Британије, Вучић је рекао пошто само на томе инсистирају, а друго их не занима, недвосмислено је да имају политичку намјеру да то злоупотријебе. Додао је да остаје да се види да ли ће то довести до додатних притисака на Републику Српску, а касније и на Србију.

"У сваком случају, знаћемо како на то да одговоримо - радом и марљивошћу. И до сада се нисмо плашили да тако моћној сили кажемо да се не слажемо са њом и да не могу да нас натјерају да прихватимо да себе понижавамо ако они већ хоће да нас понижавају", рекао је Вучић.

Премијер је додао да ће отпор Србије британској резолуцији о Сребреници бити политички миран, као и сваки покушај урушавања и уништавања Републике Српске.

"Србија је дужна по Дејтонском споразуму да штити Републику Српску и тај посао ћемо обавити чувајући мир и стабилност у региону", рекао је Вучић.

Како је рекао у посљедње вријеме неки су ријешили  да различитим резолуцијама поново стављају биљег којим треба да се стиде прошлости.

"Ми Срби своју величину показујемо и тиме што смо у стању да се  поклонимо и туђим жртвама као и пред својим, пред стотинама хиљада погинулих у свим отаџбинским ратовима. Али немојте да нас тјерате да се осјећамо понижено зато што смо Срби и зато што смо се јуначки борили за своју слободу" рекао је Вучић.

"Немојте да нас тјерате и немојте да нас газите јер то вам нећемо дозволити, ма како да се зовете и ма како да сте јаки. Србију да згазите нећете и то вам поручујем одавде из центра Србије из Шумадије јер Србију ћемо умјети да штитимо" рекао је премијер.

Како је навео штитиће Србију  знањем и памећу, марљивошћу,а они који мисле да је довољно да запријете и кажу да су Срби  ваљда једини криви за оно што се збивало на  простору бивше Југославије и да забораве и Јасеновац и Јадовно и сва српска стратишта,  у суштини само говоре и показују ко је изазивао многе ствари на том простору.

Вучић је нагласио да је потребно радити још више и трудити се још више за успјешнију, економски богатију Србију да би имали још већу политичку снагу да би Срби могли да  се супротставе и кажу да  ће 99,99 одсто часних и поштених Срба носити са поносом црвено-плаво-бели барјак свуда.

"А вама , Енглези и свима осталима хвала на великом пријатељству које сте нам показали, хвала вам много на томе, а ми Срби чуваћемо себе и свој образ јер само сами себи можемо образ да укаљамо", поручио је Вучић.

Поновио је да Срби поштују све друге жртве и показују тиме да се разликују  од других који никада нису хтјели да одају почаст ниједној српској жртви. "И то је оно у чему се разликујемо" нагласио је премијер Србије.