latinica  ћирилица
06/07/2015 |  13:27 | Аутор: 24sata.hr

Анђелина Џоли глуми царицу Катарину Велику?

Америчка глумица Анђелина Џоли, која је у филму “Александар Велики“ играла краљицу Олимпију, мајку највећега македонског освајача, од историчара Симона Себага Монтефиореа откупила је права на књигу о развратном животу руске царице Катарине Велике.
Анђелина Џоли - Фото: АП
Анђелина ЏолиФото: АП

Анђелина ће режирати филм који ће се углавном бавити забрањеним љубавима на руском двору, а главну женску улогу наводно чува само за себе, иако још не жели отворено да говори о томе.

- Обожавам да глумим уврнуте жене које се ни по чему не уклапају у доба у којем живе - изјавила је својевремено Џоли.

Њен нови лик, Катарина Велика, владала је Русијом од 1762. до 1796, а највише је памте по многобројним аферама, нарочито с млађим мушкарцима. Филм који ће Џоли снимати према књизи из 2000. базираће се на љубавним писмима која су писали царица Катарина и дугогодишњи партнер Григори Александрович Потемкин. Осим што је спавао с њом, Григори је похотну владарицу редовно упознавао с новим љубавницима. Анђелина је ову улогу требала да тумачи и прије десетак година, али пројекат никад није реализован због чега је дуго жалила.

- Прихвати ли се овог посла, прикључиће се холивудским дивама као што су Марлен Дитрих, Бети Дејвис и Катраин Денев, којима су улоге највећих светских владарки обележиле холивудске каријере - рекли су филмски критичари.

Додају како ће се Анђелина одлично снаћи у улози ждерачице мушкараца јер је слична била и пре брака с колегом Бредом Питом.