latinica  ћирилица
06/07/2015 |  14:17 | Аутор: ТАНЈУГ

Појачано присуство полиције на сјеверу КиМ

На сјеверу Космета повећано је присуство припадника Косовске полиције, нарочито у мултиетничким насељима, потврђено је у Косовској полицији.
Косовска полиција - Фото: ТАНЈУГ
Косовска полицијаФото: ТАНЈУГ

Појачање полицијских снага повећано је по наредби из главне Дирекције полиције у Приштини, а полицајци су распоређени у циљу превентивног дјеловања, рекао је регионални шеф оперативе Косовске полиције Жељко Бојић. 

- Подигнуте су мјере безбједности, вјероватно због ових догађаја који су се десили у нашој околини - рекао је Бојић, не желећи да одговара на питање да ли је то због пријетњи од терористичких напада.

Истакао је да је посебно подигнут ниво безбедности у мултиетничким зонама - у Бошњачкој махали, Три солитера, Брђанима и Микронасељу у сјеверном дијелу Косовске Митровице.

Повећан је број полицијских службеника у Сочаници у општини Звечан, јер се тамо одржава фудбалски турнир. Бојић је казао да Регионална дирекција полиције Митровица Сеевер располаже довољним бројем полицијских службеника који су спремни да одговоре на сваки постављени задатак.

- Полицијски службеници су ангажовани у цијелој зони одговорности Регионалне дирекције сјевер, тј. у полицијским станицама Сјеверна Митровица, Зубин Поток, Лепосавић и Звечан.

Косовска полиција, како је саопштено раније, подигла је ниво безбједности на највиши ниво због пријетњи терористичким акцијама од стране албанских џихадиста чија је база у Сирији и Ираку.

Полиција на Косову гони преко 130 особа повезаних с учешћем у терористичким организацијама.