latinica  ћирилица
28/07/2015 |  16:29 | Аутор: СРНА

Омогућити реконструкцију смјештајних капацитета болнице "Мљечаница"

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић најавио је да ће се радити на томе да се омогући реконструкција смјештајних и других објеката Болнице за физикалну медицину и рехабилитацију "Мљечаница" у Козарској Дубици.
"Мљечаница" у Козарској Дубици - Фото: СРНА
"Мљечаница" у Козарској ДубициФото: СРНА

Богданић, који је данас посјетио ову здравствену установу, истакао је да је потреба за оваквим капацитетима за рехабилитацију сваким даном све већа и да овдје има простора за улагање.

"Сигурно је да ћемо у нашим контактима, које смо већ остварили са италијанским инвеститорима, наћи начин да ову здравствену установу реконструишемо", изјавио је Богданић новинарима.

Он је најавио да ће ресорно Министарство у наредном периоду тражити рјешење, које би омогућило инвестирање у Болницу за физикалну медицину и рехабилитацију "Мљечаница".

Директор те здравствене установе Жељко Мацура изјавио је да су дострајали објекати који чине болницу монтажног типа, те указао на неопходност њихове реконструкције и обнове.

Мацура је појаснио да су министра данас упознали о тренутној ситуацији у Болници "Мљечаница", смјештајним и другим капацитетима, те да је било ријечи о могућностима за инвестирање и помоћи Владе Српске у реализацији пројекта обнове и реконструкције постојећих капацитета.

Он је потврдио да је пројекат обнове и реконструкције Болнице "Мљечаница" израђен прије пет година, а да је његова укупна вриједност, која укључује изградњу још једног новог објекта и средства за испитивање минералне воде, око 14 милиона КМ.

Мацура је прецизирао да је пројектна документација предана заинтересованим инвеститорима из Италије.

Извршни директор за болничи сектор Болнице "Мљечаница" Синиша Марковић изјавио је да је квалитет услуга у овој здравственој установи на веома високом нивоу, али да највећи проблем чине недовољни смјештајни капацитети и дуга листа чекања, поготово за непокретне или тешко покретне пацијенте.

Он је прецизирао да Болница тренутно располаже капацитетом од 145 кревета, од којих је 20 намијењено за тешке и непокретне болеснике.

Марковић је оцијенио да је за будући рад Болнице "Мљечаница" приоритено улагање, с обзиром на то да располаже веома љековитом минералном водом, једном од најквалитенијих на Балкану, и представља битан развоји капацитет Републике Српске.