latinica  ћирилица
29/07/2015 |  12:21 | Аутор: РТРС

Фестивал фестивала- Глумци наступили на Тргу слободе (ВИДЕО)

У оквиру пратећег програма Фестивала фестивала, који се традиционално одржава у Требињу, наступили су млади глумци из Београда уз музичку пратњу студената Академије умјетности из Бањалуке.
Фестивал фестивала- Глумци наступили на тргу - Фото: РТРС
Фестивал фестивала- Глумци наступили на тргуФото: РТРС

Требињци су имали прилику да виде нешто ново – драмске текстове глумци су извели уз пратњу музичког квартета, што је био изазов и за саме умјетнике. Градски трг претворио се у позорницу на отвореном, а Требиње попримило дух свјетских метропола у којима су ове врсте перформанса свакодневне. Пригодан програм на отвореном наредних дана биће изведен и за најмлађе.

Београдски глумци представили су позоришне текстове, али и дијелове филозофских расправа. На посебан начин, својом изведбом повезали су позориште, живот и филозофски поглед на свијет на метафоричан начин.

Глумица Јелисавета Караџић да публика није навикнута на овај вид перформанса, те да је и глумцима необично привлачење и одржавање пажње публике.

Уз музичку пратњу, Хамлетов говор глумцима и одломци Бјелинског о театру, попримили су и помало романтичну ноту, а Требиње, бар на кратко, личило на париски Монмартр. Публика била је и више него задовољна.

У склопу пратећег програма фестивала, претходних дана глумци су рецитовали Дучићеве стихове, а наредних дана пригодан програм биће изведен и за најмлађе.