latinica  ћирилица
29/07/2015 |  13:22 | Аутор: СРНА

Хамонд поздравио договор о пакету реформи

Британски министар спољних послова Филип Хамонд поздравио је постигнути договор о амбициозном пакету реформи у БиХ као дијелу иницијативе ЕУ, којим се даје замах напретку БиХ на њеном путу ка чланству у ЕУ.
Филип Хамонд - Фото: AP
Филип ХамондФото: AP

"Усвајање реформске агенде је важан корак. Предложене реформе помоћи ће стабилизацију економије и подстаћи пријеко потребан економски развој, те омогућити напредак БиХ на њеном одабраном путу ка чланству у ЕУ", рекао је Хамонд.

Он је истакао да договорене реформе без сумње представљају изазов, али су неопходне за испуњавање жеље грађана за радним мјестима и економским растом, саопштено је из британске Амбасаде у БиХ.

"Сада је од изузетног значаја да све странке које су прихватиле заједничку изјаву подрже спровођење реформи како би БиХ кренула напријед на путу придруживања ЕУ", закључио је Хамонд.

Реформска агенда произилази из заједничке изјаве коју је у фебруару потписало 14 страначких лидера, а потом једногласно усвојила Парламентарна скупштина БиХ.

Реформска агенда обухвата финансијску стабилност, те реформе - тржишта рада, система социјалне заштите и пензијског система, јавне управе, као и побољшање у сектору владавине права и добре управе.