latinica  ћирилица
29/07/2015 |  15:58 | Аутор: ТАНЈУГ

МСП Србије: Позив грађанима да се уздрже од путовања у Тунис

Министарство спољних послова Србије апеловало је поново данас на грађане да не путују у Тунис због нестабилне безбједносне ситуације, а оне који се тамо већ налазе позвало да се пријаве амбасади Србије како би им, у случају потребе, могла пружити конзуларну заштиту и помоћ.
Нападач из Туниса - Фото: Screenshot
Нападач из ТунисаФото: Screenshot

"Усљед веома нестабилне безбједносне ситуације и потенцијалне опасности од нових терористичких напада, поново позивамо држављане Републике Србије да се уздрже од путовања у Тунис", саопшило је Министарство.

Држављанима Србије који се већ налазе у Тунису, сугерише се да, у циљу личне безбједности, максимално појачају мјере опреза, поштују услове ванредног стања и да избјегавају мјеста масовних окупљања, кретање изван хотела и путовања по земљи у индивидуалној режији, наведено је у саопштењу.

У случају даљег погоршања безбједносне ситуације, туристи који бораве у Тунису морају бити спремни да у најкраћем року напусте Тунис, упозорило је Министарство.

Држављани Србије у Тунису треба, уколико то већ нису учинили, да пријаве адресе и контакт телефоне амбасади Републике Србије у Тунису, како би им се, у случају даљег погоршања безбједносне ситуације, могла пружити хитна конзуларна помоћ и заштита, наводи министарство.

Адреса амбасаде Републике Србије у Тунису је:4, Rue de Liberia, 1002 Tunis-Belvedere, телефони: + 21671 / 780-624, + 21671/794-626 ,  21671/783-057 i-mejl: amb.serbia@gnet.tn <mailto:amb.serbia@gnet.tn>.