latinica  ћирилица
29/07/2015 |  20:21 | Аутор: СРНА

Изетбеговић: Наставити разговоре са синдикатом о закону о раду

Предсједник СДА Бакир Изетбеговић изразио је спремност да се у наредним сатима настави интензиван дијалог са представницима Синдиката ради договора одговарајућих измјена и допуна у приједлогу новог закона о раду, које би тај приједлог учиниле прихватљивим синдикатима.

Изетбеговић се вечерас састао са представницима Савеза самосталних синдиката БиХ које је предводио предсједник Синдиката Исмет Бајрамовић, саопштено је из СДА.

Након састанка и обављених додатних консултација са премијером ФБиХ Фадилом Новалићем упућен је позив представницима Синдиката да вечерас наставе разговор са премијером Федерације ради изналажења рјешења до сутрашње сједнице Дома народа Парламента ФБиХ на којој ће бити разматран Приједлог новог закона о раду.

На састанку су представници Синдиката изнијели своје ставове о Приједлогу закона о раду који је Влада ФБиХ упутила у парламентарну процедуру.

"Хитно усвајање новог Закона о раду је неопходно, јер јавни буџети у Федерацији не могу поднијети стална оптерећења која су досегла цифру од једне милијарде КМ, проузрокована тужбама запосленика проистеклим из права по основу колективних уговора о раду, што угрожава редовну исплату пензија, инвалиднина и свих других издвајања за социјалне категорије у Федерацији, те зато не можемо приуштити луксуз да се даље одгађа његово усвајање", сматрају у СДА.