latinica  ћирилица
29/07/2015 |  23:23 | Аутор: Б92

Симоновић: Добро се ради, сви момци су за примјер

Српски кошаркаш Марко Симоновић рекао је да је задовољан досадашњим дијелом припрема репрезентације за Европско првенство.
Марко Симоновић   (Фото: Принтскрин) -
Марко Симоновић (Фото: Принтскрин)

Симоновић иза себе има одличну сезону у дресу француског По-Ортеза, захваљујући којој је и заслужио позив селектора Александра Ђорђевића.

Национални тим Србије први дио припрема проводи у Крањској Гори, а први пријатељски меч очекује га у недјељу, са селекцијом Мађарске.

"Добро се ради. Напорно јесте, али је атмосфера сјајна, а у таквом амбијенту се све много лакше подноси. Имамо и неколико нових играча, који су се брзо и квалитетно уклопили у систем. Сви момци су стварно за примјер", објашњава Симоновић.

"Орлови" раде пуном паром и потпуно су концентрисани на припреме за Европско првенство које сви жељно очекују.

"Континентално такмичење ће бити врло квалитетно, а конкуренција јака. Све екипе доћи ће у најбољим могућим саставима, максимално мотивисане и спремне да направе врхунски резултат. Због тога свакој утакмици морамо да приступамо изузетно озбиљно уз приказивање максимума на паркету", наглашава Симоновић.

Репрезентација Србије ће на Европском првенству, које је на програму од 5. до 20. септембра, играти у групи Б, у Берлину, са Исландом, Турском, Шпанијом, Италијом и Њемачком.