latinica  ћирилица
30/07/2015 |  09:47 | Аутор: СРНА

Мектић: Разговарати о детаљима пуцњаве у Поточарима

Министар безбједности БиХ Драган Мектић најавио је да ће са директором Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ Мирсадом Вилићем разговарати о детаљима пуцњаве која се дан уочи одржавања комеморације бошњачким жртвама догодила у Меморијалном центру Поточари, а за коју је одговоран високи функционер Дирекције Рахман Алић.
Министар безбједности БиХ Драган Мектић - Фото: klix.ba
Министар безбједности БиХ Драган МектићФото: klix.ba

"Упознат сам о овом инциденту и са Вилићем ћу детаљно провјерити све околности. Истрага о немилим сценама које су се догодиле у Поточарима полако се приводи крају и јавност ће ускоро бити упозната о резултатима", поручио је Мектић.

Добро обавијештени извори "Преса Република Српска" откривају да су безбједносне стуктуре у БиХ покренуле и истрагу о разлозима због којих је Алићу била повјерена ова дужност, посебно након откривених детаља из његове биографије који говоре да прије постављања на мјесто "првог безбједњака" комеморације у Поточарима он није обављао неки сложенији полицијски посао.

"Послови безбједносне организације тако осјетљивог скупа, којем је присуствовало неколико десетина хиљада људи и десетине високих домаћих и страних државника, никако нису смјели да буду повјерени некоме ко се први пут сусреће са таквим изазовима", истичу извори.

Извори закључују да пролазак премијера Србије Александра Вучића кроз "шпалир" разјарене руље и чињеница да је само пуким случајем извукао живу главу из Поточара, као и Алићево пуцање из службеног пиштоља у Меморијалном центру дан уочи комеморације, отварају сумњу да је овог полицајца неко намјерно поставио за шефа безбједности, знајући да ће све да "упрска".