latinica  ћирилица
30/07/2015 |  09:59 | Аутор: ТАНЈУГ

Отворена 49. Гитаријада у Зајечару

У специфичној атмосфери археолошког локалитета Феликс Ромулијана синоћ је град Зајечар отворио врата рок музичарима, пошто је на том мјесту отворена 49. Гитаријада.
Дарко Рундек - Фото: ТАНЈУГ
Дарко РундекФото: ТАНЈУГ

Гитаријада је званично почела додјелом кључева града Зајечара Роконачелнику овогодишње манифестације, Ненаду Милосављевићу, познатом као Неша Галија, и уручивањем награде "Костадин Костадиновић - Чауш" музичару и новинару Владимиру Јанковићу - Џету.

Милосављевићу је кључеве града уручио градоначелник Велимир Огњеновић, а Јанковићу је награду предао замјеник градоначелника Мирко Николић.

Прије те церемоније свечано је откривена табла поводом преименовања улице "4. јули" у Костадин Костадиновић Чауш.

Улица у Зајечару је однедавно понијела име тог продуцента и оснивача Гитаријаде која је уз његово руководство постала најзначајнија рок манифестација у Југославији, али и на Балкану.

Програм је настављен наступом Дарко Рундек Карго триа, Џибонија и Влатка Стефановског, Николе Врањковића, Гиге Грува Гоинг Група и побједника 48. Гитаријаде бенда Д` Зу.

У оквиру такмичарског дијела наступиће 14 бендова у полуфиналу. Оцјењиваће их жири на чијем је челу Бранимир Локнер, а чанови су Драгиша Радуловић, Ненад Кузмић, Марко Ранђеловић, Душан Хедл (Словенија), Драгутин Матошевић (БиХ), Игор Полак (Хрватска), Панта Џамбазоски (Македонија) и Васко Громков.

Полуфинале ће бити одржано 30. и 31. јула, а финале 1. августа.

На Гитаријади ће наступити и Ван Гог, Дубиоза Колектив, Хард Тајм, Гуано Ејпс, Кербер, Лајбах, Галија, Терапи, Генерација 5, Електрични оргазам, Ђура и морнари и други.

Саставни дио овогодишње Гитаријаде која ће трајати до 1. августа је и 19. Мото скуп, на чијој ће бини током наредна два дана бити одржано више од 10 концерата.