latinica  ћирилица
30/07/2015 |  19:56 | Аутор: РТРС

Помоћ за мале Илиће - до сада прикупљено 37 хиљада КМ (ВИДЕО)

Радио Телевизија Републике Српске наставља хуманитарну акцију за изградњу куће за четворо малољетних Илића из Братунца, који су остали без оба родитеља.
Помоћ за мале Илиће из Дубравица код Братунца - Фото: РТРС
Помоћ за мале Илиће из Дубравица код БратунцаФото: РТРС

 Акција је данас организована у Кнежеву и Рибнику. Захваљујући добрим људима широм Републике Српске до данас је прикупљено више од 37 хиљада марке.

 Добри Људи из Рибника и Кнежева у великом броју одазвали су се акцији. Млади, стари, запослени, незапослени – донирали су новац храбрим малишанима из Братунца који су у дјетињству, остали без најважнијег ослонца – својих родитеља.

“Ми смо на вашу иницијативу покренули ту акцију у сарадњи са младим активистима и Но Хејт организацијом до сад је одзив добар ми смо задовољни с обзиром какво је имовинско стање становника и да је доста људи одселило", каже Недељка Брборовић из Удружења Срећна породица

 Мали Илићи с нестрпљењем очекују нову кућу. Сви припреме су завршене. Терен је спреман, стара кућа срушена. Урбанистички и инфраструктурни услови постоје. Општина ће учествовати у извођењу радова, набавци материјала, у надзора изградње куће и обезбјеђењу неопходне техничке документације. Извођач радова наредне седмице требало би да потпише уговор о изградњи куће, а радови би почели у првој половини авуста.

 У хуманитарној акцији коју организује РТРС уз подршку хуманитарне организације "Будимо Људи" из Бањалуке, 33 хиљаде 98 марака прикупљено је у 18 општина широм Српске. Осим ових донација, прдузећа су уплатила 4405 марака, тако да је до сад укупно прикупљено 37.503 марке. Акција се наставља и наредних дана. Сутра су на реду грађани Гацка и Лакташа.