latinica  ћирилица
01/08/2015 |  08:04 | Аутор: СРНА

Данас "Дринска регата"

На "Дринској регати", коју данас организују општине Мали Зворник и Зворник и град Лозница, очекује се до 300 пловила.
 - Фото: СРНА
Фото: СРНА

Регата, која ће ове године бити одржана под слоганом "Дрина је само једна", кренуће са плажа у Малом Зворнику и Зворнику и ићи низводно до Жићине Плаже код Бање Ковиљаче.

Представници општина Зворник и Мали Зворник, те града Лознице, позвали су грађане са обје обале да заплове Дрином у дужини од око 25 километара.

Основни циљ регате је промоција туризма и туристичких дестинација којима овај крај обилује. Биће ангажована два санитетска возила Дома здравља Лозница, те саобраћајна и погранична полиција, а за безбедност учесника на чамцима бринуће се рониоци.

Велика пажња биће посвећена и екологији и правилима регате, а сви учесници добиће правила којих би требало да се придржавају, као и кесе за одлагање отпада.

Организатори наводе да је ово један од најљепших начина да се промовише ријека, природа, али и градови, те да се ужива у ономе што Дрина пружа свима који заплове њом.

По завршетку регате биће обезбијеђен транспорт за чамце до Зворника, као и аутобуски превоз за учеснике са плаже у Доњем Шепку.

Учеснике на крају регате очекује традиционални војнички пасуљ.