latinica  ћирилица
01/08/2015 |  13:49 | Аутор: СРНА

Црна Гора: Пожари на више локација

На подручју Подгорице активни су пожари на више локација, а у гашењу ватре помаже и Директорат за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова.
Пожар - Фото: илустрација
ПожарФото: илустрација

"Тренутно су активни пожари у Рогамима, селу Ђурковићи и горњим Рогамима, у предјелу око цркве. Имамо активан пожар у Фундини, селу Ледине, као и у Команима, брдо Ћафа", рекао је командир Службе заштите главног града Андрија Чађеновић.

Он је навео да је у Команима једно возило са три ватрогасца.

"Пожар је још доста високо у брду, не угрожава куће, али они тамо покушавају да одбију ватру, да се не спушта према кућама", рекао је Чађеновић.

Према његовим ријечима, ватрогасци су у Рогамима распоређени на најкритичнијим локацијама, да бране стамбене објекте.

"За горње Рогаме ангажовали смо Директорат за ванредне ситуације да би нам авиони помогли, јер је тамо неприступачан терен, па рачунамо да ће нам помоћ авијације добро доћи да пожаре локализујемо и да не буду угрожени ни црква, ни имања, нити куће у тој околини", навео је Чађеновић.

Он је рекао да је јуче било више од 30 пожара, на разним локацијама, у Пиперима, Рогамима, на Биочу, у Берима, Штекама, Кокотима, као и на више локација у градској општини Тузи.

"Било је пожара доста у Зети, тако да смо јуче имали пуно посла. Не могу да тврдим стопостотно, али највећи узрок свих пожара је људски фактор", рекао је Чађеновић.