latinica  ћирилица
01/08/2015 |  15:17 | Аутор: СРНА

У недјељу киша, могућ град понегдје на истоку и сјеверу

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра ће бити нестабилно вријеме са честом кишом и локалним пљусковима, а понегдје на истоку и сјеверу могуће су и непогоде са градом и јаким вјетром.
киша - Фото: ТАНЈУГ
кишаФото: ТАНЈУГ

Током ноћи и јутра више облака биће у западним и југозападним крајевима, а понегђе је могућа киша или рјеђи пљусак, док ће у осталим крајевима бити промјенљиво, саопштено је из Хидрометеоролошког завода Републике Српске.

Пријеподне ће се задржати промјенљиво облачно вријеме уз сунчане интервале, а од средине дана јачи развој облачности доноси нестабилност са кишом и локалним пљусковима, понегђе на истоку и сјеверу могуће непогоде са градом и јаким вјетром.

Јутарња температура биће од 12 до 18, на југу до 23, а највиша дневна од 27 до 32, на југу и југоистоку 35 степени Целзијусових.

Вјетар ће бити слаб до умјерен, сјеверни и сјевероисточни, при грмљавинским процесима на ударе и јак.

Температура ваздуха у 14.00 часова: Бјелашница 18, Бихаћ и Соколац 23, Мркоњић Град, Бугојно, Нови Град и Купрес 24, Сарајево и Сребреница 25, Бањалука, Добој, Приједор, Фоча, Тузла и Зеница 26, Бијељина и Градачац 27, Гацко и Ливно 29, Вишеград и Неум 30, Билећа 33, Требиње 34 и Мостар 35 степени Целзијусових.

У Републици Српској од 3. до 5. августа поново ће бити сунчано и веома топло вријеме.

У понедјељак, 3. августа, биће сунчано и веома топло вријеме, док су поподне могући киша и пљускови, чешћи у Херцеговини и Подрињу, а понегђе на сјеверу.

Јутарња температура ваздуха биће од 13 до 19, на југу до 25, а највиша дневна од 29 до 33, а на југу и сјеверу 35 степени Целзијусових.

У уторак, 4. августа, биће сунчано и веома топло, а ријетки пљускови су могући на југозападу. Највиша дневна температура ваздуха биће од 28 до 34, на југу до 37 степени Целзијусових.

У сриједу, 5. августа, сунчано и још топлије, уз највишу дневну температуру од 29 до 36, на југу Херцеговине до 38 степени Целзијусових.