latinica  ћирилица
01/08/2015 |  15:41 | Аутор: СРНА

Конвенција Изворне СДС у Градишци 30. августа (ВИДЕО)

Конвенција Изворне Српске демократске странке у Градишци, на којој ће бити изабрани органи ове странке на локалном нивоу, биће одржана 30. августа, најавио је новоизабрани предсједник Иницијативног одбора Изворне СДС Градишка Тихомир Михајловић.
Градишка: Конвенција Изворне српске демократске странке - Фото: СРНА
Градишка: Конвенција Изворне српске демократске странкеФото: СРНА

У Градишци је данас отворена канцеларија ове странке и изабран Иницијативни одбор који, осим Михајловића, чине његов замјеник Радомир Пјанић, четири одборника у Скупштини општине Градишка и 13 предсједника новооснованих подручних одбора странаке.

Михајловић је рекао да ће, након формирања одбора у 13 већих мјесних заједница, веома брзо бити формирано укупно 60 мјесних одбора Изворне СДС на подручју градишке општине.

Он је рекао да Изворну СДС у Градишци чине претежно људи који су иступили из СДС-а јер нису били задовољни радом начелника општине и већине актуелног руководства општине.

Михајловић је додао да је сукоб кулминирао након прошлих локалних избора на којима су он, као предсједник изборног штаба и већина људи који су сад у Изворној СДС, омогућили СДС-у да повећа изборни резултат за 110 одсто, јер је у односу на 2010. годину и освојених 3.400 гласова 2014. освојила 7.500 гласова у Градишци.

"За то смо, прије страначких избора, награђени смјенама и искључењима из странке, а све то се одвијало уз договор са предсједником СДС-а Младеном Босићем", каже Михајловић и додаје да је СДС у Градишци сада само "празна љуштура, без страначких активиста".

Конференцији за новинаре Изворне СДС присуствовали су посланик у Народној скупштини Републике Српске и члан ове странке Славко Дуњић, те одборници ове странке у Скупштини општине Градишка Предраг Љубичић и Мирјана Дакић.