latinica  ћирилица
01/08/2015 |  18:24 | Аутор: СРНА

Дуњић: До јесени још бројнији посланички клуб у НСРС

Народни посланик Славко Дуњић најавио је да ће Слободни демократски српски клуб у Народној скупштини Републике Српске до јесени имати још неколико посланика.
Славко Дуњић - Фото: СРНА
Славко ДуњићФото: СРНА

Дуњић, који је рекао да сада у оквиру клуба дјелује као посланик Изворне Српске демократске странке, каже да му није драго што је ова странка мимо избора постала парламентарна на републичком нивоу, али да њему нико не може замјерити на томе јер је искључен из СДС-а.

Он је рекао да садашњи чланови Изворне СДС, који су искључени или иступили из СДС-а, не дијеле више вриједности и ставове које пропагира руководство те странке.

"Ниједно домаћинство не може сачувати јединство и остварити напредак уколико неко од њених чланова изађе из куће и почне да оговара укућене. Тако нико не може сачувати Републику Српску ако се удружује са неким ван ње. У својој кући можемо да се и посвађамо, али када изађемо морамо да наступамо јединствено, а не да дозволимо да нам комшија сређује по кући", истакао је Дуњић.

Дуњић је нагласио да активисти Изворне СДС, који су недавно били чланови СДС-а, неће "пљувати у извор са кога су до јуче пили, али ће упирати прстом и борити се против оних који муте тај извор".

Он је навео да је Изворна СДС постала парламентарна и у општинама Градишка, Прњавор и Кнежево.