latinica  ћирилица
01/08/2015 |  18:29 | Аутор: СРНА

Модрича: Сајам руралне привреде и туризма "Таревци 2015"

У насељу Таревци код Модриче отворен је Сајам руралне привреде, туризма и културно-умјетничког стваралаштва на којем учествује 56 излагача из БиХ, Србије и Хрватске.
Модрича - Сајам руралне привреде - Фото: СРНА
Модрича - Сајам руралне привредеФото: СРНА

Сајам "Таревци 2015" отворила је помоћник министра трговине и туризма Републике Српске Александра Трифковић, која је рекла да је ова манифестација прилика да се представи туристичка понуда Српске, као и туристички потенцијали Модриче и пољопривредни производи овог подручја.

Она је нагласила да је Министарство трговине и туризма Републике Српске у претходном периоду пружало подршку овој манифестацији која се одржава у повратничком бошњачком насељу Таревци.

"И у будућем периоду подршка овој манифестацији неће изостати", нагласила је Трифковићева.

Сајам је почео у четвртак, 30. јула, округлим столом под називом "Визија и стратегија развоја сеоског туризма на подручју општине Модрича".

Директор опште пољопривредне задруге "Таревци" Нитхет Сулејман рекао је да су данас, трећег дана манифестације, изложени пољопривредно-прехрамбени производи, предмети и опрема, ситне животиње и представљен пројекат "Агро-бизнис центар Таревци", у оквиру кога је и трокоморна хладњача капацитета 240 тона, чије је инсталисање у завршној фази.

Сулејман је навео да ће вечерас бити одржана смотра осам културно-умјетничких друштава из БиХ, Хрватске и Србије, а прије затварања Сајма биће проглашен и најбоље уређен изложбени штанд.

Сајам организује Пољопривредна задруга "Таревци" у сарадњи са општином Модрича, Пољопривредним задружним савезом Републике Српске и Независним бироом за развој Модрича.

Покровитељи Сајма су Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске, федерално Министарство за рад, социјалну политику и повратак и Влада Тузланског кантона.