latinica  ћирилица
02/08/2015 |  13:22 | Аутор: СРНА

Соколац: Дан и крсна слава општине

У храму Светог пророка Илије на Сокоцу данас на служена литургија и обављен славски обред поводом Дана и крсне славе ове општине.
Соколац -Дан општине - Фото: СРНА
Соколац -Дан општинеФото: СРНА

Након литургије, у парохијском дому организован је свечани ручак.

Начелник општине Соколац Милован Бјелица рекао је да је због пада прихода општинска власт у тешкој ситуацији када је ријеч о обезбјеђењу средстава и функционисању буџета, али да успијева да одржи све виталне функције у граду и реализује раније започете пројекте.

Он каже да општина ради доста на реконструкцији водоводне и канализационе мреже, поправци путева, изградњи нових саобраћајница, уређењу Војничког спомен гробља "Мали зејтинлик".

Бјелица је подсјетио да је урађено више сеоских водовода, реконструисана и постављена расвјета у центру града, око спортске дворане и школе, а да је планирано и постављање фонтане у граду.

Он је најавио улагања од четири до пет милиона КМ у изградњу фарме музних крава на Сокоцу, додајући да ће у овај пројекат биће укључена Организација УН за прехрану и пољопривреду - ФАО, која би требало да обезбиједи 1,1 милион долара.

- Руководство општине сада ради на реализацији мањих пројеката у вези са обезбјеђењем механизације за пољопривредне произвођаче - лактофризе, музилице, мотокултиваторе и друго", рекао је Бјелица.

Он је подсјетио да је у сарадњи са ресорним министарством и произвођачима млијека започет пројекат у вези са набавком јуница.