latinica  ћирилица
02/08/2015 |  13:27 | Аутор: Независне

Позната имена шест кандидата за предсједника СДП-а БиХ

На јутрос одржаној сједници Централне изборне комисије Социјалдемократске партије БиХ констатовано је да је шест чланова СДП-а, на Правилником утврђени начин, исказало намјеру да буде предсједнички кандидат

- То су Нермин Никшић, Јасмин Имамовић, Светозар Пударић, Емир Ђикић, Миро Лазовић и Игор Врета, рекао је Фени предсједник ЦИК-а СДП БиХ Саша Магазиновић.

Он је подсјетио да су, након што је Главни одбор СДП-а БиХ донио Одлуку о одржавању избора за предсједника партије, чланови имали седам дана да искажу намјеру за кандидатуром.

Магазиновић наводи да од данас тече рок од 15 дана у оквиру којих сви они који су исказали намјеру да стекну статус предсједничког кандидата треба да сакупе 1.000 потписа подршке чланова.

- Након тога, ЦИК СДП-а ће предложити Главном одбору да потврди као предсједничке кандидате оне који су испунили све услове. Ова сједница Главног одбора ће бити одржана посљедњег викенда аугуста и од тада званично почиње унутарстраначка предизборна кампања, рекао је Магазиновић.

Додао је да ће избори за предсједника СДП-а бити одржани 20. септембра и "на њима ће први пут у Босни и Херцеговини у избору једног страначког лидера учествовати сви чланови партије“.