latinica  ћирилица
03/08/2015 |  21:09 | Аутор: СРНА

Милићи: Отворена ликовна колонија

У Милићима је вечерас отворена ликовна колонија, која је организована у оквиру "Јулско-августовских дана културе и спорта" Компаније "Боксит".

Отварајући манифестацију која има међународни карактер, предсједник Компаније "Боксит" Рајко Дукић истакао да је ова фирма организатор и финансијер, те да ће на колонији ове године своје сликарско умијеће показати 29 умјетника из Републике Српске, Србије, Словеније и Русије.

Дукић је рекао да Компанија "Боксит", свјесна важности културе и културног стваралаштва за појединца и заједницу, скоро од постанка издваја значајна средства у културна добра, градећи објекте и улажући у различите садржаје као што су позоришне и филмске представе, фестивали, умјетничке радионице и издавачка дјелатност.

"Почетком ове године формирали смо Културно-умјетничко друштво, у чијем ће саставу, осим секција из области народног стваралаштва као што су фолклор, етно и црквена музика, радити и ликовна колонија. Очекујем да ће ликовна колонија у Милићима веома брзо стећи међународни углед и бити препознатљива по ствараоцима и њиховим дјелима", рекао је Дукић.

Он је додао да ће Компанија "Боксит" ове године од сваког учесника колоније откупити по једни слику, које ће вредновати и одабрати посебан умјетнички жири.

Ликовна колонија у Милићима трајаће до 12. августа.