latinica  ћирилица
04/08/2015 |  15:27 | Аутор: Независне

"Блато, зној и сузе" Бера Грилса у продаји од 6. августа

Аутобиографија познатог свјетског авантуристе Бера Грилса "Блато, зној и сузе" у којој први пут отворено прича о свом животу препуном акције наћи ће се у продаји у Србији од четвртка, 6. августа.

Бер Грилс је човјек који је од малих ногу тражио врхунске изазове. Док је одрастао на острву Вајт, отац га је у раном узрасту научио да се пење и да једри.

Као тинејџер, налазио је идентитет и циљ кроз планинарење и борилачке вјештине, што је тог младог пустолова довело до подножја силних Хималаја и једног велемајсторског кампа за тренинг у Јапану.

По повратку кући, упустио се у озлоглашено тежак и суров курс одабира за британске специјалне снаге како би се прикључио 21. пуку САС-а. То ће га путовање гурнути до самих граница физичке и психичке издржљивости.

Затим, у страшној падобранској несрећи у слободном паду у Африци, Бер је на три мјеста сломио кичму. Било је неизвјесно хоће ли икада поново проходати.

Међутим, након свега 18 мјесеци и пркосећи љекарским очекивањима, Бер је са само двадесет три године постао један од најмлађих планинара који су се икада попели на Еверест.

Био је то почетак његових бројних необичних авантура. Познат милионима који му се диве, Бер је преживио тамо гдје би се мало људи усудило да оде.

Пустоловна ТВ серија Бера Грилса једна је од најгледанијих емисија на свијету, с приближно 1,2 милијарде гледалаца у више од 180 земаља.

Рођен је 7. јуна 1974. као Едвард Мајкл Грилс, али је познат по надимку Бер (медвед).

Рођен је у Бембриџу, на острву Вајт, гдје је и одрастао. Бер је аутор петнаест књига а, као некадашњи припадник Британских специјалних снага, именован је за почасног командира-поручника у Краљевској ратној морнарици.

И даље предводи експедиције у најнегостољубивије крајеве свијета, а те мисије су сакупиле преко милион и по фунти добротворне помоћи за децу.

Године 2009. Бер је, као најмлађи главни старијешина свих времена, дошао на чело Извиђачког савеза Велике Британије, где представља заштитно лице за двадесет осам милиона извиђача широм Земљине кугле.

Живи са женом Шаром и три сина, Џесијем, Мармађуком и Хаклберијем, на холандској дереглији у Лондону и на једном забаченом острвцету крај обале Велса.

Књиге се могу наћи у књижарама Делфи, Лагуниним клубовима читалаца, онлајн књижари www.delfi.rs и на сајту www.laguna.rs