latinica  ћирилица
04/08/2015 |  23:11 | Аутор: Б92

Пријевремени избори у Звезди

Фудбалски клуб Црвена звезда објавио је послије сједнице Управног одбора да је покренуо процедуру за пријевремене опште изборе.
Стадион Црвене звезде - Фото: РТРС
Стадион Црвене звездеФото: РТРС

У саопштењу се истиче да ће избори бити расписани 15. септембра, а биће одржани у року од 30 дана од тада.

Сједница одржана у уторак је други састанак Управног одбора за посљедња три дана, а на претходном су одбијене оставке тренера Миодрага Божовића и генералног директора Звездана Терзића.

Навијачи Звезде су прошле недјеље на утакмици са Радничким изразили незадовољство због лошег старта сезоне повицима: "Управа, напоље".

"Црвено-бијели" су елиминисани у првом колу квалификација за Лигу Европе, а у Суперлиги Србије су у прва три кола забиљежили једну побједу и два ремија. Такође, нашли су се у центру пажње због навода о намјештању утакмице са ОФК Београдом у првом колу, када су славили са 6:2 пошто су послије првог времена "Романтичари" имали предност од 2:0.

Саопштење Црвене звезде преносимо у цјелости и без исправки.

"Анализирајући незадовољавајућу игру и резултате тима на почетку сезоне као и јасно изражено незадовољство навијача и Управе таквим стањем, УО ФК ЦЗ констатовао је сљедеће:

1. Управа клуба обезбиједила је све најважније услове за несметан рад првог тима (врхунски тренер, најбољи услови за припреме, обезбјеђење појачања у складу са оцјеном стручног штаба, премије играчима итд). И поред тешке материјалне ситуације и огромних издатака за подмирење дугова наслијеђених из многих ранијих година (дуг умањен за око 10 милиона евра), Управа је обезбиједила средства којим ће се до краја године редовно подмиривати све обавезе према играчима, стручном штабу и запосленима. Ипак, очекивани спортски резултати на почетку сезоне су изостали.

2. УО је размотрио и став представника навијача да су поред спортских резултата незадовољни радом Управе, и поред тога, заједнички је оцјењено да досадашњи спортски резултати нису задовољавајући и да не прате планове Клуба. На основу извештаја шефа стручног штаба Миодрага Божовића као и анализе разлога слабијих резултата на почетку сезоне (повреде, неспремност придошлица, рани почетак такмичења итд) није прихваћена његова понуђена оставка.

Умјесто тога и уз пуну сагласност представника навијача присутних на сједници, УО изражава чврсту подршку и повјерење шефу стручног штаба у његовом даљем раду и очекује да се појачаним радом, дисциплином и резултатима клуб усмјери ка остваривању планираних циљева.

3. Разматрајући незадовољство навијача и њихову оцјену да рад и резултати Управе нису задовољавајући, а у жељи да се обезбиједи нужна подршка навијача тиму у борби за остваривање планираних резултата и за освајање титуле у наредном периоду као и да се избјегну сви могући неспоразуми на релацији навијачи – клуб, УО званично покреће процедуру за опште пријевремене изборе у клубу. У том смислу, избори ће бити расписани 15. септембра, а сагласно Статуту и Правилнику о изборима, избори ће бити одржани 10 до 30 дана од дана расписивања избора.

4. На овај начин УО јасно ставља до знања цијелој звездашкој јавности да као и до сада ставља на прво мјесто интерес клуба и позива најширу звездашку јавност да се окупи око клуба и подржи играче и стручни штаб у остваривању заједнички планираних и жељених резултата.

Спровођењем општих пријевремених избора УО настоји да уважи све примједбе и критике и да обезбиједи јачање повјерења између најшире јавности, навијача и клуба, а на основама Статута и других докумената клуба чиме би се учинио још један нови корак ка пуној стабилизацији ФК Црвена звезда", стоји у саопштењу.