latinica  ћирилица
04/08/2015 |  23:30 | Аутор: Б92

Ђорђевић о Марјановићу: Одмах ми je исход био јасан

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић рекао је да је очекивао да ће Сан Антонио забранити Бобану Марјановићу да игра на Евробаскету, преноси "Б92" писање "Вечерњих новости".

Марјановићу је његов нови тим наложио мировање и изричито забранио играње за национални тим, иако су прегледи показали да нема никакав прелом стопала, већ само оток.

Доскорашњи центар Звезде је прије неколико недјеља обавио љекарске прегледе и потписао уговор са Тексашанима, али је до проблема дошло послије изјаве помоћног тренера "црвено-бијелих" Велибора Радовића да је Марјановић играо финалну серију са преломом стопала.

Ђорђевић је за Радовићеву изјаву прије недјељу дана рекао да није случајна, а и сада је реаговао са дозом горчине.

"Све анализирам много дубље, него што неки мисле у својој површној слици о мојој маленкости. Све ово што се десило са Бобијем је у стилу када ти неко трећи не дозволи да радиш оно што волиш. Он је изузет из групе момака, који сјајно раде и, што је још важније, зацртали су заједнички циљ“, рекао је Ђорђевић за "Вечерње новости".

Селектор српских кошаркаша истакао је да од првог тренутка није гајио никакве илузије да ће Спарси Марјановићу можда дати зелено свјетло.

"Јасан ми је био исход, али сам само ћутао и чекао, од тренутка када је Марјановић морао на додатне прегледе у САД. Али, морамо да будемо окренути оном што нас чека. Генерално, свако одлуку доноси својом главом. И, нико нема право да уништи нечији сан. Као што се мора бити мудар, бити свјестан шта је НБА, а шта ФИБА", нагласио је Ђорђевић.