latinica  ћирилица
29/08/2015 |  12:08 | Аутор: РТРС

СНСД изабрао потпредсједнике странке (ВИДЕО)

На данашњој сједници Главног одбора СНСД-а за потпредсједнике странке изабрани су Никола Шпирић, Радован Вишковић, Жељка Цвијановић, Небојша Радмановић и Марко Видаковић.
Сједница Главног одбора СНСД-а - Фото: РТРС
Сједница Главног одбора СНСД-аФото: РТРС

Шпирић и Вишковић су и раније били потпредсједници странке.

За генералног секретара странке изабран је Лука Петровић.

На сједници је за предсједника Политичког савјета СНСД-а изабран Славко Митровић, док је на челу Савјета за друштвено-економска питања Зоран Тегелтија.

Међу 35 чланова Предсједништва странке су Игор Радојичић, Драган Лукач, Слободан Гаврановић, Душанка Мајкић и Сташа Кошарац. 

Додик: Показано јединство 

Предсједник СНСД-а Милорад Додик изјавио је да је Главни одбор странке данас показао потпуно јединство у доношењу одлука и конституисању органа странке. Додик је рекао да је на сједници Главног одбора изабрано Предсједништво странке од 45 чланова који има обавезу да у складу са` Статутом сачини акциони план провођења политичких ставова Сабора.

"У том погледу ћемо се опредијелити за формирање већег броја радних тијела Главног одбора који ће подразумијевати окупљање и ангажовање преосталих чланова овог одбора", рекао је Додик у Лакташима након сједнице Главног одбора.

Он је најавио да би у наредних десет дана требало да буде одржана сједница Предсједништва на којој би били изабрани извршни секретари, те да ће у појединим локалним организацијама странке бити прилагођавања организационе структуре, док ће у другима бити именована нова структура или проведени избори.

"До сада нисмо интервенисали са становишта руководства СНСД-а, али сада су се створили услови да то урадимо и да стабилизујемо организацију у Бијељини и неке друге организације", нагласио је Додик.

Он је навео да је Главни одбор донио пословник о раду и да су утврђене смјернице за организационо усклађивање и дјеловање општинских и градских организација.

"Након избора, који су за нас били најтежи до сада, додатно смо консолидовали нашу организацију. У СНСД-у није ни било, нити сада има неких додатних трзавица. Поштујемо право свакога да има свој став и мишљење, али СНСД остаје организационо јединствен", поручио је Додик.

Према његовим ријечима, на сједници је констатовано јачање друштвене и политичке улоге СНСД-а, што потврђују и недавне анкете о подршци овој странци већој од 50 одсто јавности.

Додик је нагласио да је странка подржала и одлуку Народне скупштине о провођењу референдума о правосуђу.