latinica  ћирилица
30/08/2015 |  15:48 | Аутор: РТРС

Додик: Суд и Тужилаштво БиХ желе да доведу РС у подређен положај (ВИДЕО)

Попут Кочићевог Давида Штрпца, Суд и Тужилаштво БиХ желе да доведу РС у подређен положај и томе се морамо одупријети, поручио са "Кочићевог збора" предсједник Републике Српске Милорад Додик.
Предсједник Републике Српске Милорад Додик - Фото: РТРС
Предсједник Републике Српске Милорад ДодикФото: РТРС

Он је данас поново изразио незадовољство радом Тужилаштва и Суда БиХ, а оптужницу против Насера Орића назвао је фарсом.

- Ово је саркастична прича која би била смијешна да није трагична да након толико година, уз силне доказе раније, свједоке који су ту били, нису оптужили Орића - рекао је Додик. Он истиче да је оптужница подигнита сада када су нестали докази и свједоци те да представља фарсу чији је циљ ослобађање Орића одговорности за злодјела извршена над српским народом. Додик сматра да је Орића требало да процесуира српско правосуђе.

Коментаришући рад Суда и тужилаштва БиХ, предсједник Српске је рекао да ће референдум, као дио дугогодишњих активности које се проводе у циљу уређивања правосуђа у Босни и Херцеговини, бити расписан.

Додик је увјерен да ће исход референдума означити одбијање наметнутних закона високог представника и да ће на основу тако исказане народне воље институције Републике Српске имати право и могућност предузимања одговарајућих активности.

Предсједник Додик изразио је задовољство што су Кочићеве идеје и борба за слободу и даље присутне у српском народу.