latinica  ћирилица
31/08/2015 |  12:08 | Аутор: РТРС

Зоран Мијић, дубички херој, спасио три живота (ВИДЕО)

Након што је 1997. године спасио један људски живот на фудбалском терену, Зоран Мијић из Козарске Дубице, није ни слутио да ће исти подвиг начинити још три пута.
Дубички херој Зоран Мијић - Фото: РТРС
Дубички херој Зоран МијићФото: РТРС

Дубички херој, након што је у марту ове године на свој рођендан спасио живот младом приједорском фудбалеру Немањи Марићу, није ни слутио да ће спасавати и даље.

Зоран је у размаку од само осам дана спасио још два људска живота! Дубички чувар мреже, спасио је осмогодишњу дјевојчицу, а са колегама фудбалерима, недалеко од Козарске Дубице, сигурне смрти, спасио је и младића. 

"Осмогодишња дјевојчица, Санела Ћустић из Њемачке почела се гушити жваком. Ја сам јој извадио жваку која је била за гркљан заљепљена и тако јој ослободио дишне путеве", прича Мијић.

Стравичним сценама, присуствовала је и Зоранова супруга.

"Сјећам се само тог јаког ударца, и крикова дјевојчице. Зоран је легао да спава, а онда скочио и излетио напоље.Још сам у шоку када се пријсетим тога", каже супруга Весна.

Недјељу дана прије тога, са првотимцима Дубичана Бориславом Далићем и Предрагом Пралицом, спасио је младића након саобраћајне несреће.

"Нашли смо мотор неких тридесет метара у трави,а онда смо нашли и унесрећеног. Одмах смо позвали хитну помоћ и полицију, а унесрећеног смо однијели на цесту до доласка хитне помоћи", наставља причу Мијић.

Дубичког хероја, људи зову са свих страна свијета. Покушавају га контактирати и колеге из медија, а профили на друштвеним мрежама затрпани су ријечима хвале и подршке. Својим херојским подвизима, Зоран је, каже, проширио своју породицу, а са новим члановима је у константном контакту.

Осмогодишња дјевојчица и спасени младић, и даље су на болничком лијечењу. Сваким наредним даном су све боље, а некадашњи незнанци, несвакидашњим везама сада су нераскидиво повезани.