latinica  ћирилица
31/08/2015 |  15:14 | Аутор: СРНА

Црнадак- Ерјавец: Унаприједити добре односе

Министри иностраних послова БиХ Игор Црнадак и Словеније Карло Ерјавец потврдили су добре односе двије земље и изразили опредијељеност за њихово даље унапређење.
Стратешки форум Блед (лого) -
Стратешки форум Блед (лого)

Током сусрета пред почетак Бледског стратешког форума 2015, Црнадак и Ерјавец разговарали су о односима БиХ и Словеније и могућностима за њихово унапређење, европским интеграцијама БиХ и регионалној сарадњи.

Црнадак је потврдио да је Словенији упућен позив да буде држава партнер на Привредном сајму у Мостару у априлу 2016. године и договорено да Ерјавец ускоро допутује у званичну посјету БиХ, саопштено је из Министарства иностраних послова БиХ.

Саговорници су нагласили да ће са пуном пажњом пратити провођење пресуде Европског суда за људска права у случају старе девизне штедње у Љубљанској банци и у вези с тим истакли потребу интензивирања сарадње двије земље на експертском нивоу.

Црнадак је захвалио Ерјавецу за подршку коју Словенија пружа БиХ на путу европских интеграција, а Ерјавец је поздравио недавно потписивање Споразума о граници између БиХ и Црне Горе, оцијенивши да то треба да буде примјер и другим земљама региона.

Непосредно пред почетак Бледског стратешког форума, Црнадак је имао кратак неформални сусрет са предсједником Владе Србије Александром Вучићем.