latinica  ћирилица
31/08/2015 |  16:31 | Аутор: СРНА

Вучић-Церар: Компаније из Словеније да улажу у Србији

Премијер Србије Александар Вучић позвао је данас на Бледу компаније из Словеније да у што већем броју улажу у Србији, не само да би искористили добре услове пословања, већ и да би словеначке радне навике пренијели и српским радницима.
Александар Вучић и Миро Церар - Фото: ТАНЈУГ
Александар Вучић и Миро ЦерарФото: ТАНЈУГ

Током радног ручка, који је у част премијера Србије организовао његов словеначки колега Миро Церар, Вучић је предложио одржавање још једне заједничке сједнице двије владе и позвао Церара у посјету Србији.

Вучић и Церар разговарали су о економским реформама у Србији, ситуацији у региону, мигрантској кризи и словеначким инвестицијама у Србији, саопштено је из Канцеларије Владе Србије за сарадњу са медијима.

Церар је истакао да је важна чињеница то што Србија представља фактор стабилности у региону, а, због стабилне политичке ситуације, и сигурно мјесто за словеначке инвеститоре.

Вучић ће учествовати данас на Стратешком форуму на Бледу, а током скупа предвиђени су сусрети са министром иностраних послова Словачке Мирославом Лајчаком и градоначелником Љубљане Зораном Јанковићем.

Према најавама организатора, међу учесницима форума биће предсједник Европског савјета Доналд Туск, премијер Луксембурга Гзавије Бетел, предсједник Словеније Борут Пахор, генерални секретар ОЕБС-а Ламберто Занијер, изасланик генералног секретара УН Кристијан Фрис Бах и други.