latinica  ћирилица
01/09/2015 |  10:50 | Аутор: РТРС

Министар Глухаковић на стратешком форуму на Бледу (АУДИО)

Заједнички наступ на туристичком тржишту и остваривање сарадње са земљама региона у овој области један су од циљева развоја туризма у Републици Српској, каже за РТРС министар трговине и туризма Републике Српске Предраг Глухаковић који учествује на десетом стратешком форуму на Бледу. Тема овогодишњег форума је "Визије нових партнерстава".


Министар Предраг Глухаковић на Бледу - Фото: СРНА
Министар Предраг Глухаковић на БледуФото: СРНА

Осим Глухаковића, међу учесницима форума су и предсједник Европског савјета Доналд Туск, премијер Србије Александар Вучић, предсједник Словеније Борут Пахор, генерални секретар ОЕБС-а Ламберто Занијер, предсједница Хрватске Колинда Грабар-Китаровић, те бројни други европски и свјетски званичници.

Глухаковић је једини учесник форума из БиХ из области туризма.

"Нама из Републике Српске је сигурно част што смо добили позив да учествујемо и да покушамо да успоставимо још ширу сарадњу са земљама у региону, земљама које су далеко, далеко испред нас, везано за промоцију и стварање нових производа у туризму", истакао је Глухаковић у изјави за РТРС.

На дневном реду форума биће и расправа о промјенама које су потребне у свјетској политици због изазова масовне миграције, међународном тероризму и климатским промјенама, али ће избјегличка криза свакако бити у центру пажње.