latinica  ћирилица
01/09/2015 |  12:37 | Аутор: СРНА

Наградни фонд на челенџеру у Бањалуци 75.000 долара

Четрнаести АТП челенџер турнир биће одржан од 12. до 20. септембра а освајач турнира освојиће 100 бодова на АТП листи.

На турниру у Бањалуци, чији је наградни фонд 100.000 долара (75.000 плус хоспиталити), наступиће три играча из ТОП 100 на АТП листи.

Први носилац је Шпанац Данијел Химено-Травер, тренутно 76. тенисер свијета, који је већ освајао турнир у највећем граду Српске. Ту су још његов земљак Марсел Гранољерс (77. на АТП листи) и Паоло Лоренци из Италије, који се налази на 82. мјесту.

Предсједник Тениског савеза Републике Српске Драшко Милиновић рекао је да ће ове године компанија ИМГ обезбиједити пренос уживо (ливе стреаминг) турнира, а објављивање резултата уживо (ливе сцоринг) радиће италијанска компанија "Крио нет", што говори у шта је овај турнир израстао.

Милиновић је захвалио институцијама Републике Српске, прије свега предсједнику и Влади, без чијег покровитељства турнир не би могао да се одржи, као и спонзорима.

"Оно што је Тениски савез од почетка опредијелило да пружи логистичку подршку Тениском клубу 'Младост' била је управо жеља да овај турнир прерасте у нешто велико, што се и десило већ прошле године", рекао је Милиновић.

Он је подсјетио да је прошлогодишњи челенџер праћен из више од 100 земаља и да је у вези са овим турниром кроз кладионице прошло 8,5 милиона евра.

Директор Тениског клуба "Младост" Милан Радаковић изразио је задовољство чињеницом да ће на турниру учествовати и два његова ранија побједника Данијел Гимено Травер и Виктор Ханеску.

"Публика ће на теренима Тениског клуба 'Младост' у Бањалуци имати шта да види, а као и сваке године, улаз ће бити бесплатан", рекао је Радаковић.