latinica  ћирилица
02/09/2015 |  13:18 | Аутор: РТРС

Наставак 5. сједнице НСРС заказан за 8. септембар

Колегијум Народне скупштине Републике Српске одлучио је на данашњој сједници да се наставак пете сједнице НСРС одржи 8. септембра са почетком у 10 часова, док би шеста сједница требало да се одржи 15. септемра.
Народна скупштина Републике Српске - Фото: РТРС
Народна скупштина Републике СрпскеФото: РТРС

Предсједник Народне скупштине Репулике Српске Недељко Чубриловић рекао је новинарима након сједнице Колегијума да ће, уколико не буде завршена у заказаном термину, пета редовна сједница бити настављена у уторак, 15. септембра.

"По окончању пете редовне сједнице биће направљена краћа пауза, а затим ће почети шеста редовна сједница Народне скупштине Републике Српске", појаснио је Чубриловић и додао да је почетак сједница заказан за 10.00 часова.

Чубриловић је рекао да дневни ред шесте редовне сједнице парламента Српске садржи 35 тачака, да ће бити разматрана по четири приједлога и нацрта закона, извјештаји, избори и меновања, те извјештаји појединих агенција.

Он је рекао раније да ће у наставку пете редовне сједнице Народне скупштине бити 19 тачака, да ће бити разматран Приједлог закона о предшколском васпитању и образовању, Приједлог закона о адвокатури, те Приједлог закона о вину.

Према његовим ријечима, биће разматран и Приједлог закона о јаким алкохолним пићима, као и Приједлог закона о измјенама Закона о експропријацији.