latinica  ћирилица
02/09/2015 |  14:58 | Аутор: СРНА

Нови Град: Откривени лажни просвјетари и медицинари

Жена чији су иницијали А.Г. из Новог Града осумњичена је да је за 2.000 КМ прибавила лажну диплому лицу Г.Ћ, које је осумњичено да је тај документ искористило за пријем у радни однос за наставника практичне наставе, саопштено је из Центра јавне безбједности Приједор.
Нови Град - Фото: СРНА
Нови ГрадФото: СРНА

Осумњичени чији су иницијали Г.Ћ. из Новог Града је, како се наводи, диплому 2013. године приложио на конкурс за запошљавање као валидан документ за пријем у радни однос за наставника практичне наставе.

Полицијски службеници су, по наредби Основног суда Нови Град и уз усмену сагласност дежурног тужиоца, извршили претрес кућа и помоћних објеката у власништву осумњичених, пронашли и привремено одузели предмете који ће се у даљем поступку користити као докази, додаје се у саопштењу.

Криминалистичком обрадом утврђено је да је осумњичена чији су иницијали А.Г. прибавила и кривотворену диплому средње медицинске школе и потврду о одрађеном приправничком стажу на име лица чији су иницијали И.В. /29/, на основу које је лице И.В. засновало радни однос његоватеља у Њемачкој.

У току је рад на документовању и комплетирању предмета, након чега ће Окружном тужилаштву Бањалука бити поднесен извјештај о почињеним кривичним дјелима фалсификовања исправе против лица чији су иницијали А.Г. и Г.Ћ.

Осумњичени су откривени у акцији кодног назива "Фалсификат", која је почела у априлу, а реализовали су је полиција из овог града и Окружно тужилаштво Бањалука.