latinica  ћирилица
02/09/2015 |  19:19 | Аутор: РТРС

Политичка сцена прешла границе доброг укуса-СДС демантује да је Босић извријеђао Стевандићеву породицу (ВИДЕО)

Да је политичка сцена прешла границу "доброг укуса" примјер су и оптужбе предсједника СДС-а Младена Босића који је, прије два дана у Градишци, извријеђао породицу бившег страначког колеге Ненада Стевандића.
Стевандић и Босић - Фото: илустрација
Стевандић и БосићФото: илустрација

Због увреда Стевандић тражи извињење. Тврди да је Босић лицемјер и издајник који је први "окренуo ћурак“ против Републике Српске, кукавички учествујући у политици СДА и њеног лидера Бакира Изетбеговића.

Наводе Стевандића, СДС демантује. 

Личне размирице и политичка препуцавања – само дан након што је Изворни СДС у Градишци напунио препуну дворану, а СДС у Бањалуци није могао да састави кворум, огласио се лидер СДС-а Младен Босић. За полтички крах СДС-а оптужио је Славка Дуњића и Ненада Стевандића који су, управо, због његове политике, напустили ову странку.

У Босићевом интервјуу Радио Градишци на удару је била и Стевандићева породица: "С друге стране ту је и Ненад Стевнадић који је напустио СДС, такође однио мандат, али он није за собом повукао значајнији број јер се ради о ситуацији гдје је он, не само испрљао свој образ, већ је свима јасно да се ради о корупцији због чега је бацио љагу и на своју породицу. Власт Републике Српске је још једном посланику СДС-а нудила све и свашта, али да му није пало на памет да својој дјеци остави мрљу на образу и да му дјецу зову папком".

"Oваква срамота и некултура није забиљежена у јавној комуникацији Републике Српске", реаговао је Стевандић. Каже, да разумије Босићев бијес, јер је у страху од распада СДС-а. Додаје и да није лако поднијети ни оптужбе за издајништво у Сарајеву.

"Ја сматрам Босића, човјеком који је кукавица, који је политички издајник, који сарађује с Бакиром против Републике Српске. То са његовом породицом не желим да доведем у контакт. Ако неко због тога нападне његову породицу ја ћу је заштити јер се јавне особе и личности тако цивилизацијски понашају", рекао је Стевандић. 

Тврдње Стевандића демантовао је СДС. У саопштењу наводе да њихов предсједник није у интервјуу Радио Градишци помињао било чију породицу, па ни Стевандића који се нашао прозваним у изјави због, како наводе, политичке корупције.

Ко није добро цитирао Босића? Радио Градишка или СДС?

СДС данас поново оптужује Стевандића за издају и, како наводе, додворавање онима чије интересе заступа и брани у јавности. Стевандић узвраћа:

"Никад нико није у предизборној кампањи обећао да ће када су у питању инвестициони фондови заобилазити Републику Српска. Да смо то обећали не би прешли цензус... Никад нико није рекао да ћемо преносити надлежности и усвајати законе без консултације Владе Републике Српске", истиче Ставандић.

Јасно је да је у политичкој борби све дозвољено, али ипак постоји линија коју нико не би требало да пређе. Она се зове породица!