latinica  ћирилица
03/09/2015 |  09:34 | Аутор: РТРС

Бањалучки одборник напао продекана Архитектонско-грађевинског факултета?

Продекан за наставу Архитектонско-грађевинског факултета у Бањалуци Маја Додиг пријавила је бањалучкој полицији да ју је напао Владимир Мирошљевић, одборник НДП-а у Скупштини града, јер је, како тврди, одбила да његовог сина “преко везе“ упише на прву годину студија.
Архитектонско-грађевински факултет у Бањалуци (Фото: unibl.org) -
Архитектонско-грађевински факултет у Бањалуци (Фото: unibl.org)

Одборник Мирошљевић, који је иначе љекар у бањалучком Клиничком центру, негира да је дошло до физичког напада већ тврди да је у питању била “жучна расправа са једном злоћом од жене“.

Бањалучка полиција је, како тврди Додигова за Бањалука.нет, поднијела извјештај Окружном тужилаштву које би требало да утврди тачне оклности овог, немилог догађаја о којем је јуче брујио Архитектонско-грађевински факултет.

Према тврдњама Додигове, инцидент се догодио у уторак у просторијама АГФ-а када је Мирошљевић, како тврди, насрнуо на њу због тога што његов син ни након другог уписног рока није примљен на факултет.

Како каже, Мирошљевић јој је најприје пријетио и галамио, да би након тога физички насрнуо на њу. У цијелу ситуацију се, како прича, умијешала секретар факултета Марина Тодоровић која је стала између њих и, тврди Додигова, на тај начин спријечила напад.

Она тврди да је нападнута због тога што након првог уписног рока није пристала да Мирошљевићевом сину поклони један бод.

С друге стране, прозвани одборник Мирошљевић тврди да су пале тешке ријечи са обе стране, али и истиче да ништа више од тога није догодило. Он тврди да је, као сваки други родитељ, само реаговао на почињену неправду.

"Маја Додиг је једна злоћа од жене која је, на њену жалост, налетјела на мене. Мој син је имао највише бодова на испиту, а она га је намјерно обарала и давала му најмање бодова на оба испитна рока. Још једно дијете је оборила на исти начин, тако да мој син није једина њена жртва. Видјећете и сами како ће се клупко почети размотавати ако дође до суђења. Није она златна, вјерујте ми. У свему томе, жао ми је једино што ће највише испаштати моје дијете", каже Мирошљевић.