latinica  ћирилица
03/09/2015 |  12:21 | Аутор: ТАНЈУГ

На помолу нова сарадња Рефна и Гослинга

Послије сарадње на два филма - "Возачу" и "Само бог опрашта" дански режисер Николас Виндинг Рефн каже да би по трећи пут волио да ради са холивудским глумцем Рајаном Гослингом.
Николас Виндинг Рефн и Рајан Гослинг - Фото: Getty Images
Николас Виндинг Рефн и Рајан ГослингФото: Getty Images

Хемија овог двојца често је помињана у критикама њихових фрилмова. "Возач" је Рефну донио награду за режију на фестивалу у Кану док је "Само бог опрашта" са грозним сценама мучења подијелио критику и публику.

"Рајан и ја смо близанци тако да увијек радимо, на професионалном или личном нивоу", рекао је Рефн Ројтерсу. "Зато смо одлучили да снимимо још један филм заједно, веома брзо".

Режисер, који није дао друге детаље о пројекту, управо је завршио снимање "The Neon Demon" са Ел Фенинг и Кијану Ривсом који холивудски медији описују као "женски хорор".

Режисер, који је номинован за Оскара и Бафту, недавно је објавио и монографију "The Act of Seeing" о колекцији плаката шкакљивих филмова које је купио од пријатеља.

"Добио сам идеју да књигу урадим као историјски архив о нечему што је треш али је представљено на умјетнички начин. То је сјајна историјска архива која показује како су специфични филмови промовисани прије него што је порнографија легализована".