latinica  ћирилица
03/09/2015 |  16:50 | Аутор: РТРС

Бањалука: Ухапшени 30-ак минута након пљачке златаре (ВИДЕО)

Четворица младића из Србије који су због пљачке златаре у центру Бањалуке, брзом интервенцијом полиције ухапшени, предати су Окружном тужилаштву. Према тврдњама власника златаре, пљачкаши су украли накит вриједан око пет хиљада марака.
Бањалука - Пљачка златаре - Фото: РТРС
Бањалука - Пљачка златареФото: РТРС

Ово није једина пљачка четворице младића, међу којима је и један малопљетник. За једним од њих полиција у Србији расписала је и потјерницу. Сумња се да су и на подручју Републике Српске починили више пљачки и разбојништава. 

Двадесетогодишњаци Ненад Јеринић, Марко Живковић и Симо Бингулац у Републику Срспку упутили су се након пљачке једне мјењачнице у околини Сомбора. Прво одредиште било им је Бијељина. Када су новац од продаје украденог аута и пљачке потрошили на провод упутили су се у Бањалуку. Само дан након доласка кренули су у потрагу за плијеном. На удару златара у центру града.

Госпа Арсенић, портпаролка ЦЈБ Банјалука, каже да су та лица ухапшена 30-ак минута након почињеног кривичног дјела у једном хостелу и да је пронађен дио накита.

Пљачкаши су били смјештени у хостелу "Праг" у бањалучком насељу Лауш. Нису стигли ни да сакрију плијен, полиција им је већ била на вратима.

Не желећи пред камере, у златари "Андра" кажу да су пљачкаши ушли као заинтересовани купци. Испробавали су ланчиће и огрлице, дивећи се драгуљима. А, онда, напрасно, из руку власнице, истргли тацну са златним накитом.

Двадесетогодишњи Ненад Јеринић је с дебљим полицијским досијеом. Осим што му је ставила тзв. "наногицу" на ногу, ваљевска полиција за њим је расписала и потјерницу.

Да ли ће бити депортовани у Србију или ће им бити суђено у Српској, зависи од бањалучког Окружног тужилаштва. Извјештај сутра након саслушања.