latinica  ћирилица
03/09/2015 |  16:56 | Аутор: РТРС

Требиње: Поново одгођена деложација РВИ Раде Бошковића (ВИДЕО)

По други пут одгођена је деложација ратног војног инвалида и логораша Раде Бошковића из Требиња.
Требиње - деложација - Фото: РТРС
Требиње - деложацијаФото: РТРС

Стан који је Бошковић добио 1996, а откупио 1998. године предмет је судског спора већ 16 година. Окружни суд донио је пресуду у корист Татјане Куљић Кецојевић која потражује спорни стан. Куљићева се данас није појавила на заказаној деложацији. Овај случај на ноге је подигао требињске борце и логораше. 

Раде Бошковић био је, између осталог, у злогласној сплитској Лори. Логораши огорчени.Поручују: Неће дозволити да се њихов сапатник нађе на улици.

Бошковић живи са супругом и двоје дјеце. Каже да му је овај спор око стана и све што преживљава 16 година горе од оног преживљеног на ратиштима и логорима.

Деложацију је наложило Министарство за избјеглице и расељена лица Републике Српске, одсјек у Требињу, а како кажу у Одсјеку, одгођена је због неиспуњавања свих потребних услова.

Татјана Куљић Кецојевић није се данас појавила на заказаној деложацији тако да њену страну приче нисмо чули.

Оно што смо сазнали у Минстарству за избјегла и расељена лица јесте да се Куљићева, иако је рођена и стално живјела у Требињу води као избјегло и расељено лице, и сматра да има право на спорни стан зато што је чувала своју баку која је у том стану живјела прије Бошковићевог усељења.

Нејасно је како, ако је већ са претходном власницом неко живио и има насљеднике, ти насљедници регуларно нису наслиједили имовину. Такође није јасно ни како је онда такав стан некоме додијељен. На судски спор који се води 16 година тачку је ставио окружни суд у Требињу пресудивши у корист Куљићеве.

Борци и логораши Требиња поручују да неће дозволити да ратни војни инвалид и логораш заврши на улици.